söndag 16 augusti 2009

Kalas x 2 och kräftskiva

Igår hade vi en riktigt busy och rolig dag. Det var nämligen dags för släktens årliga kräftskiva i sommarstugan. Dessutom, för att vara lite effektiva och slå två flugor i en smäll, så firade vi även Ralles (min snygga systerson) och min födelsedag ihop så att vi inte skulle behöva ha kalas två helger på raken. Eftermiddagen inleddes med fruktsallad, glass och fika tillsammans med hela gänget. Som tur var så höll sig regnet borta och vi kunde sitta utomhus för annars blir det ganska så trångt eftersom vi är en stor släkt.

När fikat var överstökat så förbereddes det inför kräftskivan och eftersom regnet började falla så flyttade vi in allt och dukade långbord i stugan istället. Twinsen sussade sött trots den höga ljudnivån med barn högt och lågt som lekte och tjoade samtidigt som alla vuxna höll igång olika konversationer i stugans alla vrår (eller heter det vråar...?). När maten väl var klar så högg vi in som hungriga hökar bland klassiker som Janssons frestelse (och det är verkligen en frestelse gjord av Otti som dessutom heter Jansson), köttbullar, prinskorv, Tinas smaskiga räkomelett samt lite annat smått och gott. Efter maten så var det dags för "de röda godingarna" som i år var från Vättern. Kräftfantasterna med Manga (storebror) och Otti (svägerska) i spetsen stoppade i sig en hel hög med krabater på kort tid medan vi andra tog det lite lugnare med några få bjässekräftor på tallrikarna. Efter mat och trevligt samkväm rullade vi sedan hemåt framåt senkvällen och J&J hade då fått uppleva sin första kräftskiva och en av många traditioner i familjen Eriksson-Borg.

1 kommentar:

  1. Vad trevligt det låter! Ni var saknade på en annan trevlig kräftskiva. A&J är riktiga festfixare och ena hejare på att hålla igång sina gäster med lekar, sång och mycket gott att äta. Kram!

    SvaraRadera